Popüler kültür ve hayat mecmuası - Sabuncuoğlu, Burcu (My University, 2010)
Popüler Kültür, Dergicilik, Hayat Mecmuası ÖZET POPÜLER KÜLTÜR VE HAYAT MECMUASI Her dönemin ideolojisinin taşıyıcısı olan tüm popüler kültür ürünleri gibi kitleler için üretilen popüler kültür dergileri de basının kamuoyu yaratma ve kanaat oluşturmaktaki rolü gereği dönemin ideolojisini yaymakta etkin bir güce sahip olmuşlardır. Türkiye’nin çok partili döneme geçtiği, Amerika’dan destek aldığı ve iktisadi olarak daha liberal politikaları benimseyerek dışa açılmaya başladığı bir dönemde ortaya çıkan Hayat Mecmuası’da Batılı yaşam tarzını öğreterek ve aktararak yerel popüler kültürün değişiminde etkin olmuştur. Bu çalışma kapsamında 1956-1960 dönem aralığındaki Hayat Mecmuası yayınları içerik analizi ile incelenmiş ve Batılı yaşam tarzına ait öğeler nicel olarak saptanmıştır. Popular Culture, Magazine Business, the Hayat Magazine

POPULAR CULTURE AND THE HAYAT MAGAZINE Like any products of popular culture, the magazine produced for the mass have a significant impact on creating ideology of the era. The Hayat Magazine started to be printed when Turkey passed to the multiparty isytem, began to receive financial support from USA snd became widely known by adopting more liberal economic policies. In this study, The Hayat Magazine bettween 1956-1960 is investigated through content analysis and components belonging to the Western way of life were determined quantitatively
Keywords: Gazetecilik; Popüler Kültür