Der prozess der liberalisierung des internationalen finanz-und zahlungsverkehrs und finanzkrisen in entwicklungslaendern - Aydoğdu, Emin (My University, 2003)
Soyadı: Emin Aydoğdu letme retim Yönetimi ve Pazarlama Almanca Prof. Dr. Nesrin Sungur Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Eylül 2003 beralizasyon , gelişmekte olan ülkeler, finansal krizler

Gelişmekte Olan Ülkelerde Dış Finansal Liberalizasyon Süreci ve Finansal Krizler Geride bıraktığımız yüzyılın son çeyreğinden bugüne kadar yaşanan teknolojik gelişmeler, bilgi ekonomisinin öne çıkması ve neo-liberal politikaların yükselişi gibi etkilerle finansal liberalizasyon, ve sermaye hareketleri kavramları globalleşme süreci içerisinde en fazla popüler olan kavramlar. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu duraklama evresi ve özellikle son yıllarda tüm dünyayı derinden etkileyen finansal krizler, bu kavramlara olan ilgiyi arttırmakta. Bu çalışma ile literatürde Dış Finansal Liberalizasyon olarak adlandırılan Sermaye Hareketleri serbestisi çeşitli boyutları ile ele alınmış ve sermaye hareketlerinin gelişmekte olan ülkelere etkisi ve bunun tetiklediği finansal krizler örnekleri ile incelenmiş ve sermaye hareketleri serbestsinin yarattığı sorunları ortadan kaldırmak için alınana önlemler incelenmiştir. İnceleme sonucunda gelişmekte olan ülkelerin yeni finansal mimari tartışmalarından bağımsız olarak özellikle kısa vadeli sermaye hareketlerini kısıtlayıcı direk müdahalelerde bulunmaları gerektiği sonucuna varılmıştır. GENERELLE INFORMATIONEN Name und Vorname: Aydoğdu Emin Branche: Betriebswirtschaftlehre Program: Marketing und Produktionsplanung Eingereicht bei: Prof. Dr. Nesrin Sungur Art und Datum : Master - September 2003 Schlüssel Wörter: Liberalization , Entwicklungslaendern, Finanzielle Krisen AUSZUG Der Prozess der Liberalisierung des Internationalen Finanz-,und Zahlungsverkehrs und Finanzkrisen in Entwicklungslaendern Die Begriffe finanzielle Liberalisierung und Kapitalbewegungen haben besonders unter dem Einfluss der ab dem letzten Viertel des vergangenen Jahrhunderts bis zum heutigen Tage staendig an Bedeutung gewinnenden technologischen Entwicklung, zusehends in den Vordergrund rückenden Informationswirtschaft und neo-liberalen Politiken hohe Popularitaet erlangt. Die Stagnation, von der die Weltwirtschaft erfasst wurde so wie die weltweit spürbaren, einschneidenden Finanzkrisen haben das Interesse an diesen Begriffen wesentlich gesteigert. Bei dieser Arbeit würde die Kapitalbewegungen und ihre Effeckte an den Entwicklungslaendern besonders Finanzkrisen untersucht. Die Diskussionen für Vermeidung von solchen Finanzkrisen ist auch am Ende untersucht. Nach unserer Bearbeitung schlagen wir als Endergebniss vor, dass die Entwicklunglaendern die Ergebnissen von Diskussionen über eine neue Finanzielle Struktur nicht abwarten sollen und sie sollen sofort eigene Massnahmen für die Kontrolle von kurzfristige Kapitalbewegungen gewaehrleisten.
Keywords: Finansal Krizler; Finansal Liberalleşme