Möglichkeiten Der Intensivierung Von Adjektiven Im Deutschen - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Bu araştırmada Almancada sıfat yapımında kullanılan kelime birleştirme yöntemi (Komposition), ön ekli ve son ekli türetme yöntemi (Derivation) ve ikileme yöntemi (Reduplikation) sıfatların anlamını güçlendiren yöntemler olarak çeşitli örneklerle incelenmektedir. Almancada sıfatların anlamını pekiştirmek için kullanılan bu sıfat yapım türleri arasında en çok kelime birleştirme ve ön ekli türetme yöntemlerinden faydalanıldığı bilimsel kaynaklarda görülmektedir. Kelime birleştirmede "fiil + sıfat" ve "sıfat + sıfat" örneklerinin yanı sıra özellikle "isim + sıfat" örneklerine de rastlanmaktadır. Ön ekli türetmede, Almanca ön ekler dışında, yabancı dillerden Almancaya aktarılan ön ekler de sıfatlarla birleşebilmekte ve böylece sıfatın anlamı pekiştirilmektedir.

This paper analyses examples of composition, prefix- and suffix-derivation and reduplication as adjective formation methods that intensify the meaning of adjectives in the German language. Regarding adjective meaning intensification in the German language, research literature states that composition and prefix-derivation are the most used methods of adjective formation. Amongst the variations of "verb + adjective" and "adjective + adjective" especially the form "noun + adjective" occurs in the composition. In the intensification of the meaning of adjectives regarding prefix-derivation, German prefixes as well as loan prefixes combined with German adjectives are to be found.