1982 Anayasası’nda cumhurbaşkanlığı seçim usulünün siyasal rejime etkisi - Çelebi, Özge (My University, 2017)
31 Mayıs 2007 tarih ve 5678 sayılı Anayasa değişikliği uyarınca, 1982 Anayasası’nda Cumhurbaşkanlığı seçim usulünde önemli bir değişiklik gerçekleştirilmiştir.

In accordance with May 31st 2007 and 5678 numbered Constitutional Amendment, an important difference in President election system carried out in 1982 Constitution Act.
Keywords: Devlet başkanları; Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkaşkanı The popular election of president in Parliamentary regimes; Kamu hukuku; Seçimler; Siyaset ve yönetim; Türkiye