Teknolojik yenilik-emek ilişkisi emeğin teknolojisi algısı - Alçın, Kerim Sinan (My University, 2006)
TEKNOLOJİK YENİLİK-EMEK İLİŞKİSİ ve EMEĞİN TEKNOLOJİ ALGISI Son yıllarda istihdamın hizmetlere kaydığı ve iş’in tamamen şekil değiştirmeye başladığı bir süreç yaşanmaktadır. Yaşanan bu süreçte özellikle üretim teknolojisindeki değişim ve üretim sistemlerinde ortaya çıkan yeni biçimler etkili olmaktadır. Bu çalışmada yeni teknolojilerin emek üzerindeki etkileri ve emeğin bu yeni üretim teknolojilerini nasıl algıladığı araştırılmıştır. Yeni üretim teknikleri ve üretim yöntemlerinin niteliksiz emek yarattığı ve emeğin yaptığı işe yabancılaştığı görülmüştür. Diğer taraftan, emeğin yeni teknolojileri işsizlik riski olarak yorumladığı anlaşılmıştır

INTERRELATION BETWEEN TECHNOLOGICAL INNOVATION AND LABOUR AND TECHNOLOGY PERCEPTION OF LABOUR In recent years, a process has been seen where employment have begun to shift towards services and work has begun to reshape itself. In this process particularly change in production technology and new shapes in production systems. In this study the effects of the new Technologies on labour and the questions how labour perceived these production Technologies were researched. It was found out that new production techniques and forms (methods) have created unqualified labour and labour has been alineated towards its very work. On the other hand, it was seen that, the labour has seen the new technolojies as a risk for unemployment.
Keywords: Emek_Teknoloji; Üretim (Ekonomi Teorisi)