MUHASEBENİN GELECEĞİ ve MUHASEBEDE BİT KULLANIMININ, YÖNETSEL AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2019)
En küçük karar ünitesi olarak ekonomik yaşamın temel taşını oluşturan işletmeler bir yandanürettikleri mal ve hizmetler ile gerçek ve tüzel kişilerin gereksinimlerini karşılarken diğer yandanürettikleri için mal ve hizmetler için kaynak tüketerek en önemli faaliyetleri gerçekleştirmektedir.Gerek kaynak tüketimi gerekse mal ve hizmetüretimlerinin mikro düzeyde istenilen amaçlarauygun bir biçimde gerçekleştirilmesi için etkin birorganizasyon yönetimi ve kontrolü zorunludur.Bunun için faaliyetlerin önceden planlanması veyürütülmesi daha sonrada gerçekleştirilenler ilekarşılaştırılarak varsa sapmaların belirlenmesive düzeltici önlemlerin alınması gerekir. Bu iseişletme içinde uygun bir çalışma ortamının sağlanmasına ve bölümler ile faaliyetler arasında iletişim ve eşgüdümün kurulmasına bağlıdır. Ancaktüm bu faaliyetler ile ilgili olarak alınacak kararların gerçek doğru ve güvenilir bilgilere dayanankararlar olması gereklilikten öteye zorunluluktur.Yığınlarca verinin işlenerek bilgi haline dönüştürülmesi büyük teknoloji yatırımlar gerektirmekteve işletme varlığının korunmasında etkili olabilmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojileri-BİT(BT);çalışma hayatı ve çalışanlara, işgücü piyasalarınaişletme plan ve politikalarının geliştirilmesi ve işve işgücü sorunlarına getirdiği hızlı ve yaygın çözümlemeleriyle, gerçek ve tüzel kişi işletmeleriyenilikçi eğilimlere hazırlarken küresel ölçekterekabet avantajı yaratmakta ve bu avantajlarınısürdürmelerini olanak sağlarken işletme varlığının ve özellikle finansal yapının korunmasına dayardımcı olmaktadır. Tüm bunların karşılanması,sayısız mali ve mali olmayan verilerin işlenmesidepolanması, dağıtılması ve kullanılmasında enönemli araç BİT. olup; bu aracın dili ise muhasebe ve raporlarıdır. Bir başka ifade ile, işletmelerBİT.’den yararlanarak işletmenin dili olan muhasebe aracılığı ile üretecekleri raporlarda yer alanbilgiler sayesinde anlaşılabilecek ve geleceklerinibelirleyebilecekleri için çalışmanın konusu muhasebenin geleceği ve BİT kullanımının yönetim açısından değerlendirilmesi olarak seçilmiştir.

Entities forming keystone of the economic life as the smallest decision unit, on one hand, perform the most important activities by consuming resources for goods and services they produce while, on the other hand, they meet needs of real and legal persons by means of the goods and services they produce. An efficient organization management and control is mandatory to carry out both resource consumptions and goods and services productions in accordance with the purposes desired in micro level. For it, firstly activities should be planned and conducted and afterwards deviations, if available, should be determined by comparing with the ones carried out and corrective precautions should be taken. It depends on providing a convenient working environment within the entity and establishing communication and coordination between the departments and activities. However, it is an obligation more than a necessity that the decisions to be taken related to all these activities are the decisions based on true, correct and reliable information. Processing plenty of date and converting into information require great technology investments and they may be efficient in terms of protection of entity existence. Information and communication technologies-ICT (IT); it creates competition advantage in global scale while preparing real and legal person entities into innovative trends by developing entity plan and policies into labor markets to working life and employees and by fast and common solutions to the labor and labor force problems and it also helps protection of entity existence and especially financial structure while providing opportunities for maintenance of these advantages. The most important instrument is ICT in terms of meeting all of them, processing and storing, distribution and using numerous financial and non-financial data; and the language instruments are accounting and reports. In other words, the subject of the study is selected as the future of the accounting and evaluation of ICT usage in terms of administration since the entities may be understood and determine their futures by means of the information included in the reports produced through accounting, which is the language of the entity, by benefitting from ICT.
FUTURE OF ACCOUNTING AND EVALUATION OF BITE USAGE IN ACCOUNTING IN ADMINISTRATIVE TERMS