Türkiye'de belediyelerin sosyal harcamaları : Avcılar Belediyesi örneği - Özcan, Hazel (My University, 2019)
Türkiye’de son dönemlerde kamu harcamaları açısından yerel yönetimler ve merkezi yönetim arasında yapılan iş bölümü neticesinde hizmetler, vatandaşlara ulaşmada daha net ve detaylı, ayrıca ihtiyaca yönelik sunulmaktadır. Özellikle yerel yönetim alanında mevzuatlarla gerçekleştirilen reformlar neticesinde, yerel yönetimlerin yerel halkın temel ihtiyaçlarıyla birlikte sosyal ihtiyaçlarına da cevap verebilir konuma getirilmesi, sosyal belediyecilik perspektifini geliştirmiştir. Yerel yönetimlerin en güçlü ayağı olan belediyelerin sosyal nitelikli yüklendiği sorumlulukların artması, sosyal harcamalarını da aynı ölçüde arttırmakta ve vatandaşın beklentilerinin çerçevesini de geliştirmektedir. Bu çalışmayı sonuçlandırmamda başta görüşleri ile tezime katkıda bulunan değerli hocam Prof. Dr. Gülay AKGÜL YILMAZ’a, desteğini esirgemeyen eşim Yadigar ÖZCAN ve varlığıyla bana güç veren biricik oğlum Ali Eren ÖZCAN’a çok teşekkür eder, çalışmanın tüm ilgililere yararlı olmasını dilerim.

In Turkey within the recent years, public expenditure, local governments and central management services are provided to reach citizens in a clearer and more detailed way as well as being need orientated. Especially in the field of local administration, it has improved the perspective of social municipalities by being able to respond to social needs together with legislation.The increase in the responsibilities of the municipalities, which are the strongest provinces of the local administrations, increases the social expenditures to the same extent and also improves the frame of the citizens' expectations.To be able to finalise this study, I would like firstly thank my teacher Prof. Dr. Gulay Akgul Yilmaz for her valuable contributions and opinions, my supportive wife Yadigar Ozcan and my one and only son Ali Eren Ozcan who gave me strength with his existence. I wish this study to be useful to any who are interested.
Keywords: Belediye maliyesi; Belediye yönetimi; Economic aspects; Ekonomik yönleri; Expenditures, Public; Government spending policy; Harcamalar, Kamu; Kamu harcamaları politikası; Local finance; Local government; Municipal finance; Municipal government; sosyal harcama social spending; Turkey; Türkiye; Yerel yönetim maliyesi; Yerel yönetimler