Matematik öğretmen adaylarının uygulama okullarında anlattıkları derslerin niteliği - Baştürk, Savaş (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2010)
Öğretmen yetiştirme programlarının öğretmen adaylarının mesleki gelişimini sağlayan iki temel bileşeni vardır. Bunlar, adayın fakültedeki dersler sayesinde edindiği eğitim ve öğretim üzerine teorik bilgiler ve uygulama okullarında yaptıkları staj eğitimidir. Bu iki bileşenin birbiriyle uyum içinde olması çok önemlidir.
Character of mathematics student teachers’ lecturing ın the schools
Keywords: Öğretmenlik uygulaması, ders anlatımı, uygulama öğretmeniyle etkileşim, öğretmen yetiştirme