Kur’an-ı Kerim’de “Baba” kavramı ve din eğitiminde baba-çocuk ilişkisi - Öztürk, Necla (My University, 2010)
Baba-Çocuk, Din Eğitimi ÖZET KUR’AN-I KERİM’DE “BABA” KAVRAMI VE DİN EĞİTİMİNDE BABA-ÇOCUK İLİŞKİSİ Eğitim, çocukların ahlaki, dini ve sosyal bilinçlerinin oluşmasında ve gelişmesinde en önemli etkendir. Eğitim, öncelikle ailede başlar. Ailenin reisi olan babanın da, çocuğun eğitiminde üstlendiği rol oldukça önemlidir. İslam Dini, ahlaki normlar içeren bir eğitim metodolojisine sahiptir. Bu metodoloji, kaynağını, Kur’an-ı Kerim’den ve peygamber efendimizin çocuklarına ve diğer aile fertlerine karşı olan tutumundan almaktadır. Bu da bize çocuk eğitiminde, babanın rolü hakkında önemli ipuçları vermektedir. Kur’an-ı Kerim, Hadis-i Şerifler ve diğer islami kaynaklar ışığında yürüttüğümüz tezimizde, yukarıda bahsedilen ipuçları yakalanmaya çalışılmış; böylece, çocuğun dini eğitimine katkısı bakımından, baba modelinin önemi ortaya konulmak istenmiştir. Father-Child, Religion Education

THE CONCEPT OF “FATHER” IN THE KORAN AND FATHER-CHILD RELATIONSHIP OF RELIGION EDUCATION Education, children's moral, religious and social consciousness is the most important factor in the formation and development. Education, primarily in the family starts. The father of the family head also, the role of the child's education is very important. The Islamic religious, moral norms, including a training methodology has. This methodology, source, and the prophets from the Koran to their children and other family members against our lord who takes attitude. This is us in the children's education, provides important clues about the role of the father. Koran, Hadith-i Sharif and other Islamic sources that we walk in the light of our thesis, the above mentioned tips have been tried to be captured so that the child's religious education in terms of contribution to his father the importance of the model to be put in place were asked. Mots-clés: Père, Enfant, L'éducation religieuse RÉSUMÉ LA NOTION DE “PÈRE” DANS LE CORAN ET RELATION PÈRE-ENFANT DU RELIGION EDUCATION L'éducation, morale des enfants, la conscience religieuse et sociale est le facteur le plus important dans la formation et le développement. L'éducation, principalement dans la famille commence. Le père du chef de famille aussi, le rôle de l'éducation de l'enfant est très important. Les religieuses islamiques, les normes morales, y compris une méthode de formation a. Cette méthodologie, la source, et les prophètes du Coran à leurs enfants et d'autres membres de la famille contre notre Seigneur qui prend attitude. Cela nous est dans l'éducation des enfants, fournit des indices importants sur le rôle du père. Coran, Hadith-i Sharif et d'autres sources islamiques que nous marchons dans la lumière de notre thèse, les conseils ci-dessus mentionnés ont été essayées pour être capturés afin que l'éducation religieuse de l'enfant en termes de contribution à son père l'importance du modèle à mis en place ont été posées. Key Words: Vater - Kind, Religionslehre ABSTRACT IM KORAN, DEM “VATER” CONCEPT UND VATER-KIND VERHÄLTNIS VON RELIGION BILDUNG Bildung, Kinder-moralischen, religiösen und sozialen Bewusstseins ist der wichtigste Faktor in der Entstehung und Entwicklung. Bildung, vor allem in der Familie beginnt. Der Vater der Familie Kopf ist auch die Rolle der Erziehung des Kindes sehr wichtig. Islam, einschließlich der moralischen Normen haben eine Ausbildung Methodik. Diese Methode, Quelle, und die Boten des Herrn aus dem Heiligen Koran für Kinder und andere Familienmitglieder sind in ihrer Haltung gegenüber. Uns, dass die Ausbildung der Kinder, liefert wichtige Erkenntnisse über die Rolle des Vaters. Koran, Hadith-i Sharif und anderen islamischen Quellen im Lichte laufen wir unsere These, die oben genannten Indizien untersucht werden, so dass das Kind Religionsunterricht an den Bedingungen der Vater-Modell beitragen Bedeutung offenbart gefragt.
Keywords: Din Eğitimi, Çocuklarda; Kur’an-ı Kerim