İklim Türevleri ve Fiyatlandırılması - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Çoğu şirket hava koşullarından etkilenir. Örnek olarak ılık bir kışta daha az enerji satan yerel enerji dağıtım şirketleri, yağmur nedeniyle iş günü kaybeden inşaat şirketleri, serin bir yazda azalan klima talebinden dolayı daha az elektrik satan elektrik şirketleri gösterilebilir, iklim türevleri, şirketlerin hava koşullarındaki bu tür değişikliklerden doğabilecek zararlara karşı kendilerini güvence altına almalarını sağlayan finansal kontratlardır, iklim türevleri piyasası 9O'lı yılların sonlarına doğru kurulmuştur. Bu piyasada, aralarında enerji şirketleri, bankalar ve sigorta şirketlerinin de bulunduğu birçok değişik türde şirket katılımcı olarak yer alır.

Many companies are affected by the weather. Examples include domestic energy supply companies that sell less energy in a warm winter, building companies that lose working days due to rain and electricity companies that sell less electricity in a cool summer because of the reduced demand for air conditioning. Weather derivatives are financial contracts that allow companies to insure themselves against the loses they can incur as a result of such weather fluctuations. The market for weather derivatives was launched in the late 90's. A number of different types of company act as participants in this market, including energy companies, banks and insurance companies.
Weather Derivatives and Their Pricing
Keywords: Enerji ve Yakıtlar; Yeşil, Sürdürülebilir Bilim ve Teknoloji