Livai, bahrü’l İrfan: (metin neşri ve metin sözlüğü) - Gökçe, Funda (My University, 2003)
Bu çalışma, XVII. yüzyıl Osmanlı Türkçesi'ne ait bir mesnevî olan, Livâyî'nin Bahr-i irfân adlı eserinin transkripsiyonlu metnini ve sözlüğünü içermektedir. Giriş bölümünde müellif ve üzerinde çalışılan eser hakkında bilgi verilmiş, metnin ve sözlüğün hazırlanmasında izlenen yol kısaca açıklanmıştır. Metin bölümünde, eser transkripsiyonlu olarak verilmiştir. Sözlük bölümünde, metinde geçen ve sözlük değeri olan her kelime metindeki anlamıyla açıklanmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonunda, eserin tıpkıbasımı yer almaktadır.

This research contains transcribed text and dictionary of Livâyî's book named Bahr-i 'irfan which is a mesnevî belongs to XVII. century Ottoman Turkish. The text and its author are introduced and the methods which was followed in the presentation of the text is explained in the introduction section. In the next chapter the transcribed text is presented. Every words which is used in the text is explained with its textual meaning in the dictionary chapter. Facsimile of the text is added at the end of the research.
Keywords: Edebiyat; Osmanlıca edebiyat; Osmanlıca şiir (Divan şiiri); Türk Edebiyatı; Türk Şiiri