Nâzım imar planları ve uygulama imar planlarına karşı iptal davası açma süresi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
İmar planları askı yoluyla ilan edildiğinden, imar planlarına karşı hem ilgilileri hem de dava açma ehliyetine sahip diğer kişiler bakımından dava açma süresine ilişkin birçok problem yaşanmaktadır. Özellikle dava açma süresinin ne zaman başlayacağı hususunda birbirinden farklı görüşler ve yargı kararları vardır. Bu çalışma kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu’nda düzenlenen imar planlarına karşı dava açma süresi ve bununla ilgili hukuki sorunlar incelenmektedir.

Since the zoning plans are announced on notice boards; several problems arise for related persons as well as other third parties having capacity to sue regarding the limitation period for filing cases. Particularly, there are different views and court decisions regarding the commencement of the limitation period for filing cases. This work examines the limitation period for filing cases against zoning plans regulated under the Zoning Law numbered 3194 and legal problems associated therewith.
Keywords: Hukuk