Zonguldak maden işçilerinde dini hayat - Konuk, Ayşe Elif (My University, 2007)
ZONGULDAK MADEN İŞÇİLERİNDE DİNİ HAYAT Toplumları iktisadi, kültürel ve sosyal açıdan etkisi altına alan sanayileşme hareketi, sosyal değişmeyi hızlandırmıştır. Yaşanan toplumsal değişim ile birlikte fertlerin hayat tarzları, meslekleri, statüleri, tutum ve davranışları da değişmiş ve bu değişim dini inançlara da yansımıştır. Bu çalışma, fertlerin meslekleri, çalışma koşulları ile dini inanç ve tutumları arasındaki ilişkiyi ve sanayileşmenin din üzerindeki etkisini Zonguldak maden işçilerinden hareketle incelemiştir.

RELİGİOUS LİFE OF ZONGULDAK MİNERS Industrial revolution that effected societies in economic, social, culturel ways fastened social change. With that, life styles , professional lives, statuses , attitudes and behaviors of people has changed and it has effected religious believes. This thesis explores connection between obligations ,working conditions and religious attitudes and effects of industrialization on religion by studying on Zonguldak miners.
Keywords: Din; Din Sosyolojisi; İslam Dini; Zonguldak_Dini Hayat