Yol-amaç kuramı çerçevesinde çalışan karakteristiklerinden; deneyim, yeterlilik algısı ve kontrol odağı yöneliminin iş tatmini düzeyine etkisi; algılanan liderlik stilinin bu etkileşim üzerindeki moderatör rolü: kimya sektöründe bir araştırma - Uzun, Firdevs İmer (My University, 2019)
İşletmelerde çalışanların verimliliklerinin ve performansının ön plana çıkması ile gündemde daha fazla yer bulan iş tatmini konusunu ele aldığımız bu çalışmada, Yol-Amaç kuramı açısından yaklaşılmış; deneyim, yeterlilik algısı ve kontrol odağı yöneliminin iş tatmini düzeyine etkisi ile algılanan liderlik stilinin bu etkileşim üzerindeki moderatör rolü incelenmiş ve teorik varsayımlar ile kimya sektöründe var olan pratik durum kıyaslanmıştır.

In this study, we considered job satisfaction which is more top topic on the agenda with standing out focuses on the productivity and performance of the employees’, is approached in terms of Path-Goal Theory; is examined the effects of experience, perception of ability and locus of control on the level of job satisfaction and the moderator role of perceived leadershio style on this relation and is compared theoretical assumptions and practical situation in chemical industry.
Keywords: İş Tatmini Leadership; Job Satisfaction; Kontrol Odağı; Liderlik; Locus of Control; Öz-yeterlilik; Path-GoalLeadership; Self-Efficacy; Yol-Amaç Kuramı