Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konusunda ne kadar bilgiliyiz - GÜRBÜZ, BURÇAK (My University, 2016)
Cinsel yolla bulaĢan enfeksiyonlar (CYBE) sadece geliĢmekte olan ülkelerde değil tüm dünyada insan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden baĢlıca sağlık sorunlarından biridir. Toplumların yanlıĢ bilgilendirilmeleri sonucu bu enfeksiyonların sağaltımında güçlükler yaĢanmaktadır. Bu çalıĢmada; Ġstanbul ili Bağcılar 6 no‟lu Aile Sağlığı Merkezi‟nde 2016 yılı mart ve nisan aylarında, gönüllü 87 kiĢiye yüz yüze anket uygulanmıĢ ve CYBE konusunda gönüllülerin bilgi düzeyleri değerlendirilmiĢtir. Anket sorularına verdikleri cevaplar sonucu çalıĢmamıza katılan gönüllülerin % 55.6‟sının CYBE konusunda bilgi sahibi oldukları belirlenmiĢtir. ÇalıĢmamızın sonucuna göre; CYBE ve cinsel sağlık eğitimi konularında eğitim programları geliĢtirilip yaygınlaĢtırılmalı ve böylece toplumun bilgi düzeyinin arttırılması sağlanmalıdır.
Keywords: Temel Eczacılık Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Eczacılık; Farmasötik Mikrobiyoloji; Basic Pharmaceutics Sciences; Health Sciences; Pharmacology and Therapeutics; Pharmaceutical Microbiology; Klinik Tıp (MED); Yaşam Bilimleri (LIFE); Farmakoloji ve Toksikoloji; FARMAKOLOJİ VE ECZACILIK; Clinical Medicine (MED); Life Sciences (LIFE); PHARMACOLOGY & TOXICOLOGY; PHARMACOLOGY & PHARMACY; Farmakoloji; Farmakoloji, Toksikoloji ve Eczacılık (çeşitli); Genel Farmakoloji, Toksikoloji ve Eczacılık; Farmakoloji (tıbbi); İlaç Rehberleri; Yaşam Bilimleri; Pharmacy; Pharmacology; Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics (miscellaneous); General Pharmacology, Toxicology and Pharmaceutics; Pharmacology (medical); Drug Guides; Life Sciences; Cinsel yolla bulaĢan enfeksiyonlar; HIV/AIDS; HSV 1-2; bel soğukluğu