İlaç sektöründeki satış geliştirme çabalarının hedef pazara olan etkileri ile ilgili bir uygulama - Kozanoğlu, Hakan (My University, 2006)
Binlerce yıldır kullanılan ancak günümüzde kullanımı yoğunlaşan ve giderek daha fazla öneme sahip olan satış geliştirme faaliyetleri, tutundurma elemanları içinde yükselen bir değer haline gelmiş ve tutundurma bütçesinden de daha fazla pay almaya başlamıştır. Birkaç yıl öncesine kadar reklam, tutundurma elemanları içinde liderlik yaparken şu sıralar satış geliştirme faaliyetleri reklamın yerini almıştır. Türkiye’de ilaç sektörü de satış geliştirme faaliyetlerinin en çok görüldüğü sektörlerden birisidir. Çalışmada ilaç sektöründeki kullanılan satış geliştirme faaliyetleri ve sektörde kullanılan satış geliştirme faaliyetlerinin hedef pazara olan etkilerine yer verilmiştir.

Sales promotion activities, which have been used for many years and recently gained more importance, have started to gain greater value in the promotion mix and have greater share in the promotion budget. The sales promotion activities have replaced advertising which was the leader for the promotion mix elements a couple of years ago. Pharmaceucitical Sector is one of the sectors that the sales promotion activities are widely employed. In this study, the sales promotion actiivities in pharmaceutical sector and the effects of these activities on the target market will be discussed..
Keywords: Üretim Yönetimi