The certification mechanism under the eu general data protection regulation - Sümer, Bilgesu (My University, 2019)
Bu tez, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’nun 42. Maddesi altında, yeni uygulamaya konulan veri koruma sertifikasının önemini ve bu mekanizmanın temel fonksiyonu olarak hedeflenmiş olan hesap verilebilirlik ilkesini gerçekleştirme kapasitesini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Ek olarak Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü kapsamında sertifika kriterlerinde bulunması gereken temel teknik ve organizasyonel unsurları sunmayı amaçlamaktadır. Son olarak, tez sertifika mekanizmasının uluslararası kişisel veri akışında etkili bir tedbir olarak işlerliğini açıklamaktadır.

The thesis aims to evaluate the functions of the newly introduced certification mechanism under Article 42 of the GDPR, and its capacity to promote the principle of accountability, which is envisaged as one of the main functions of the mechanism. Furthermore, the thesis seeks to exhibit main technical and organizational elements that must be incorporated in the GDPR certification criteria, within the scope of the GDPR requirements. Finally, the thesis examines the operability of the certification mechanism as an appropriate safeguard in trans-border data flows.
Keywords: Avrupa; Avrupa birliği; Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü; Avrupa Birliği Kişisel Verileri Koruma Hukuku; Certification Criteria; Civil rights; Data protection; Data Protection Certification; EU Data Protection Law; Europe; European federation; Hesap Verilebilirlik İlkesi; Human rights; İnsan hakları; Kişisel Veri İşlemede Şeffaflık The GDPR; Law and legislation; Medeni haklar; Özel hayatın korunması; Principle of Accountability; Privacy, Right of; Sertifika Kriterleri; The GDPR Certification; Trans-border Data Flows; Transparency of Personal Data Processing; Uluslararası Veri Akışı; Veri koruma; Veri Koruma Sertifikası; Yasa ve yasama