Europeanization of German foreign policy : the EU’s soft power in the case of the Russıa-Ukraine conflict - Avar, Yusuf (My University, 2019)
Bu tez çalışmasında, Avrupalılaşma ve yumuşak güç kavramları kullanılarakAlman Dış Politikasının Avrupalılaşması, Avrupa Birliği'nin Rusya-Ukraynaçatışmasında yumuşak güç kullanması üzerinden incelenmektedir. Tezin temelargümanı, Almanya‟nın Rusya-Ukrayna krizinde ulusal tercihlerini başarılı bir şekildeAvrupa Birliği seviyesine yüklerken, Avrupa Birliği de çatışma karşısında sert güçunsurları yerine sivil güç ve yumuşak güç birleşim unsurlarını kullanmasında etkiliolduğudur. Bu bağlamda, ilk olarak, Avrupalılaşma ve yumuşak güç kavramları detaylıbir şekilde sunulmuştur. Daha sonra, tezin ikinci bölümünde aşağıdan yukarıyaAvrupalılaşma ve yukardan aşağıya Avrupalılaşma boyutları üzerinden Alman dışpolitikasının Avrupalılaşması detaylandırılmıştır. Tezin üçüncü bölümünde,Almanya‟nın Rusya-Ukrayna krizindeki rolü ve Avrupa Birliği‟nin krize karşı yumuşakgüç kullanmasındaki etkisi incelenmektedir. Tezde Almanya‟nın Rusya-Ukraynakrizinde ulusal politikasını başarılı bir şekilde Avrupa Birliği seviyesine taşımış olduğuve Avrupa Birliği‟nin Rusya‟ya karşı kriz boyunca sadece sivil ve yumuşak güçunsurlarını kullandığı sonucuna varılmıştır.

The Europeanization of German foreign policy is evaluated through an analysisof the case of Germany‟s role in the Russia-Ukraine crisis in this thesis. The mainargument of the thesis is that Germany successfully uploaded its national preferences tothe European Union level during the Russia-Ukraine conflict, and the European Unionused combination of civilian and soft power tools in tackling the crisis instead of hardpower. In this regard, firstly, the theoretical framework of Europeanization and softpower concepts are presented in detail. Then, in the second chapter of the thesis, theEuropeanization of German foreign policy is elaborated with the dimensions ofuploading and downloading. Finally, Germany‟s role in the Russia-Ukraine crisis andthe European Union‟s employment of soft power for addressing the crisis is analysed.The thesis concludes that Germany has successfully uploaded its national preferences tothe European Union level, and the EU employed combination of civilian and soft powerin dealing with the crisis.
Keywords: Avrupa Birliği; Avrupa Birliği ülkeleri; AvrupalılaşmaRusya- Ukrayna Europeanization Russia-Ukraine; European Union; European Union countries