Doktor Yardımlı İntihar ve Bu Konuyu Ele Alan Düzenlemelere Bir Örnek Olarak, "California Hayatı Sonlandırma Seçeneği Yasası"nın Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu çalışmada ana hedefimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin California Eyaleti'nde, çok yakın tarihlerde yürürlüğe girmiş ve ötanaziye ilişkin özel bir düzenleme olan; "Hayatı Sonlandırma Seçeneği Yasası"nın detaylı bir biçimde ele alınmasıdır. Makalede sırasıyla; ötanazi, ötanazi türleri ve özellikle doktor yardımlı intihar kavramı tanımlanacak ve ülkemiz düzenlemesine ilişkin kısa bilgi verilecektir. California'da bu düzenlemeye ilişkin hazırlık süreci ile toplumsal kanaatin doktor yardımlı intihar lehine dönüşmesi hakkında açıklamalar yapılacaktır. Hayatı Sonlandırma Seçeneği Yasası uyarınca, bu haktan yararlanmak isteyen hastaların hangi koşulları yerine getirmek zorunda oldukları ve ölüme yardımcı ilaç temin edildikten sonra yapılması gerekenler irdelenecektir. Makalenin son kısmında ise; söz konusu Yasanın uygulanmasından kaynaklanabilecek problemler ile bu düzenlemeye yönelik tepkiler ve görüşlere yer verilecektir.

The aim of our research; is to examine in details, the "End of Life Option Act", which is a Special Code, that focuses on euthanasia, which came into force on a very recent date in the State of California, United States of America. In the mentioned article, the concept of euthanasia, different sorts of euthanasia, and especially; assisted suicide will be described and information about Turkey's regulations will be revealed. The preparation process of the Act and the dramatic change in the public opinion in favor of the assisted suicide, will be stated. All the conditions that have to be followed by the patients, who desire to benefit from the end of life option, will be broadly studied throughout our research. Finally the necessities after receiving the lethal drug, will be investigated and the problems and the reactions arising from the Act, will be analyzed.
Assisted Suicide and The Evaluation Of "California's End Of Life Option Act" Which Is One Of The Main Examples Of Regulations Dealing With Euthanasia
Keywords: Hukuk