Fuar organizasyon ve yönetimindeki iletişim stratejileri - Coşkunkurt, Elif Yurdakul (My University, 2007)
Kurumsal etkinlikler, bütünleşik pazarlama iletişiminin oldukça önemli araçlarıdır. Kurumların diğer iletişim araçları ile verdikleri mesajların pekiştirilmesini, hedef kitlenin, tüm duyu organları ile, ürün ve hizmetleri deyenimleyebilmesini sağlamaktadır. Böylelikle, firma ve hedef kitlesi arasındaki bağ sağlamlaştırılmış olmaktadır. Kurumsal etkinliklerin en önemli araçlarından biri ticari fuarlardır. Ticari fuarlar, bir grup tedarikçiye ait ürün ve hizmetlerin belirli yer ve zamanda, satış veya sergileme amaçlı olarak, hedef kitlenin deneyimi ve beğenisine sunulduğu etkinliklerdir. Fuarlar, günümüz ticaret dünyasında, mevcut ve potansiyel müşterilerle iletişim kurmak, pazar araştırmaları ve yeni pazarlara giriş yapmak için kullanılan stratejik araçlar olarak kullanılmaktadırlar. Kurumsal etkinliklerin, bütünleşik pazarlama iletişiminin bir parçası olarak kullanılmasına karşın, hedeflenen başarıyı yakalayabilmeleri için kendi iletişimlerinin de yapılması gerekmektedir. Hem ticari fuarların hem de diğer kurumsal etkinliklerin, stratejik pazarlama iletişimi planlarında yer almaları ve uzun vadeli olarak planlanmaları gerekmektedir. Kurumsal etkinlikler ve ticari fuarların incelendiği bu çalışmada, fuarlar ve diğer etkinliklerin kavramsal temelleri ile gelişimlerinden bahsedilmiş, doğru planlanmaları ve uygulanmaları için yapılması gerekenler incelenmiştir. Etkinlik, Kurumsal Etkinlik, Etkinlik Pazarlaması, Etkinlik Yönetimi, Fuar, Ticari Fuar.

Business events are quite important tools of integrated communication marketing. Events companies to strengthen their connection with their target groups and allow costumers to experience products or services. Trade shows, one of the most powerful tools of the business events, are temporary, time sensitive events organized by an individual or corporation to get buyer and seller together to do business. Trade shows are convenient market places to communicate new or current costumers and enter to new markets. Business events planned in a long term strategic marketing plan can support all corporate and marketing aims of companies and governments. This thesis study contains conceptual bases, developments and communication strategies of corporate events and trade shows. The study aims at helping to understand and develop the process of creating or participating in an event. Event, Business Event, Corporate Event, Event Marketing, Event Management, Trade Show, Trade Fair, Exhibition.
Keywords: Etkinlik Pazarlaması; Fuarlar; Reklamcılık ve Tanıtım