Türkiye’de sosyal çözülme sosyal bütünleşme ve din: Türk-Kürt farklılaşması - Şimşek, Galip (My University, 2010)
Sosyal Çözülme, Sosyal Bütünleşme, Din, Kürtler ÖZET Tezimizi bir Giriş, bir Sonuç ve üç Bölüm altında ele aldık. İlk olarak sosyal çözülme, sosyal bütünleşme, sosyal farklılaşma ve dinin bunlar üzerindeki etkisi üzerinde duruldu. İkinci bölümde Kürtler'in tarihi, dili, kıyafetleri, talepleri ve muhtemel çözülme çeşitleri incelendi. Son olarak da sorunun çözümünde; din kardeşliği, siyasal haklar, karma evlilikler incelenerek tezimiz tamamlanmıştır. Tez Bibliografya ile sonuçlanmıştır. Social Disintegration, Social İntegration, Religion, Kurd

Our thesis composed of one Introduction, one Conclusion, one Bibliograpy and three Chapters. In the first Chapter we dealt with thu Social processes and Religion. In the second chapter we dealt with the Kurdish Identity, history, language, customs, organization etc. In the third chapter we dealt with the different approaches fort he solution of the problem such as political rights, religious brotherhood and mixed marriages.
Keywords: Din Sosyolojisi; İslam Dini; Sosyal Çözülme