Pervane Beg Nazire Mecmu’ası (511b-534a) transkripli, edisyon kritikli metin - Parmaksız, Esra Güzide (My University, 2004)
Bu çalışma, Topkapı Sarayı Kütüphanesi, Bağdat 406 numarada Mecmu'a-i nazâ'ir ismiyle kayıtlı bulunan Pervâne b. Abdullah'ın hazırladığı nazire mecmuâsının 511b-534a varakları arasını konu edinmiştir. İlgili kısımdaki tüm şiirler transkripsiyonlu metin haline getirilmiş, divanları yayınlanmış bulunan şâirlerden divânlarına ulaşabildiklerimizin şiirleri divândaki biçimleriyle karşılaştırılarak farklılıklar dipnotta belirtilmiştir. Bu şekilde çalışmamızda 299 şiir yer almıştır. Çalışmamıza dizin ve eklenmiştir.

This study examines the pages between 511b-534a of Imitation Issue which is written by Pervâne b.Abdullah, and that is registered by the name of Mecmu'a-i Nazâ'ir with number of Baghdad 406 at the Topkapı Palace. All the related poems are transcribed into text forms, and the poems of divân poets are confronted with the original forms and are stated as a footnote. İn this way, our study includes 299 poems. An index and conents section have been added into our study.
Keywords: Edebiyat; Osmanlıca edebiyat; Osmanlıca şiir (Divan şiiri); Türk Edebiyatı