COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMINA BİR COĞRAFİ BECERİ ÖNERİSİ: MEKÂNSAL DÜŞÜNME BECERİSİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Mekânsal düşünme becerisi, günümüzdeki gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan ve coğrafya disiplinini yakından ilgilendiren bir beceri konumunda bulunmaktadır. Bu durum, coğrafya eğitiminde öğretmen ve öğrencilerin sahip olması gereken becerileri de etkilemektedir. Bu çalışmanın temel amacı, mekânsal düşünme becerisinin Türkiye'de kavramsallaştırılmasına katkıda bulunmak ve bu becerinin nasıl coğrafya eğitiminin bir parçası olabileceğini irdelemektir. Temel olarak mekânsal düşünme becerisinin coğrafya disiplinindeki yeri, tanımının nasıl yapılması gerektiği ve coğrafya eğitiminin bu beceriden nasıl faydalanabileceği konuları ele alınmaktadır. Modern coğrafya eğitiminin en temel kavramı olan mekânın pedagojik açıdan değerlendirilmesi ve mekânsal düşünme becerisinin öğrencilere kazandırılması gereklidir. Eleştirel bir yaklaşımla literatür taraması yapıldıktan sonra yazarların gözlemleri çalışmaya eklenmiş ve çalışma tamamlanmıştır. Aynı zamanda mekânsal düşünme becerisinin coğrafya dersi öğretim programında bir coğrafi beceri olarak yer alması gerektiği savunulmuştur

The skill of spatial thinking has emerged depending on today's developments and is closely related to the geography discipline. This situation affects the skills that teachers and students should have in geography education. The main purpose of this study is to contribute to the conceptualization of spatial thinking skills in Turkey and to examine how this skill can be a part of geography education. It mainly deals with the place of spatial thinking in the geography discipline, how to describe it and how geography education can benefit from this skill. Space is the most basic concept of modern geography education and it needs the pedagogical evaluation as a skill that should be acquired to the students. By conducting a literature review with a critical approach, the authors' observations were added to the study and the study was completed. At the same time, it was argued that spatial thinking skills should be in the geography curriculum as a geographical skill in Turkey
A Geographical Skill Suggestion to Geography Teaching Curriculum: Spatial Thinking Skill
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Coğrafya