DEVLETİN YASAL MİRASÇILIĞI - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Hukuk sistemimize göre bir kimsenin geride mirasçı bırakmaksızın ölmesi söz konusu olamaz. Bu nedenledir ki, bir ölüm olayının ardından terekeye dahil mal ve hakların sahipsiz kaldığı bir durum gerçekleşemez. İlk üç zümrede mirasçı bulunmuyorsa ve mirasbırakan da ölüme bağlı bir tasarrufu ile terekenin tamamı için bir mirasçı atamadıysa, Devlet yasal mirasçı sıfatıyla mirası kazanır. Devlet de diğer yasal mirasçılar gibi bir külli haleftir ancak diğer yasal mirasçılardan farklı olarak, mirasbırakanın borçlarından sadece kendisine intikal eden tereke değerleri ile sınırlı bir sorumluluğu vardır. Çalışmamızda Devlet'in yasal mirasçılığının koşulları, milletlerarası hukuktaki görünümü, sonuçları, Devlet'in mirası ret hakkının bulunup bulunmadığı tartışılmış ve Devlet'in yasal mirasçılığının istisnasını teşkil eden düzenlemeler ele alınmıştır.

In our legal system, a person could not pass away without leaving an heir behind. Therefore, the heritage including the assets and the rights could not become unclaimed after the deceased person. If there is no heir in the first three classes and the decedent did not designate an heir for the whole heritage via testamentary disposition, State will receive the heritage in the capacity of legal heir. State is also a total subrogee like the other legal heirs; however unlike the other legal heirs, State is only responsible for the debts of the decedent with the amount of the heritage that he/she is inherited. This Article aims to determine the conditions of the State's legal heirship, it's aspects and consequences under international law and discusses whether the State could renounce decedent's inheritance rights and points out the regulations that constitutes exceptions regarding the Legal Heirship of The State.
Legal Heirship of The State
Keywords: Hukuk