Vergi rekabeti - vergi cenneti ilişkisi : maliye politikası üzerine etkisi - Kuş, Kerim (My University, 2008)
Bu çalışmanın amacı küreselleşme süreciyle paralel meydana gelen ve artan vergi rekabeti ile vergi cennetlerinin ilişkisini incelemek ve bu ilişkinin maliye politikası üzerine etkisini değerlendirmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışmanın ilk bölümünde küreselleşme ve küreselleşmenin ortaya çıkardığı sorunları genel ve teorik düzeyde incelemektir. İkinci bölümde vergi rekabeti ve vergi cenneti kavramları ayrıntılı olarak ele alınmaktadır. Üçüncü bölümde ise ilk olarak maliye politikası kavramı genel olarak anlatılmakta olup, yine aynı bölümde vergi rekabeti - vergi cenneti kavramlarının maliye politikası üzerine etkileri incelenmektedir. Çalışmamızda son olarak vergi rekabeti ve vergi cennetlerine karşı yürütülen ulusal ve uluslararası mücadele anlatılmaktadır

The arm of tihis work-paper is to study the relationship between occured and intensified, tax competition and tax heavens, and to investigate the effects of this realitionship up on finance policy. Thus in this way, globalization and financial problems after globalization are issued generally and theorically, in the first part of this work paper. In second part, tax competition and tax heaven notions are dedicoted by details. İn third part, the Notion of finance policy is issued generally and in same part, the effects of tax competition and tax heaven concepts upon finance policy are studied. Lastly, in the work-paper, notional and international struggle against tax competition and tax heavens are issued.
Keywords: Ekonomi Politikası; Vergilendirme_Rekabet