Erginler arasında rızaya dayalı fücur ilişkisinin cezalandırılma problemi - Alpsoy, Arif Nihat (My University, 2003)
Evlenmesi yasak derecede akrabalar arasında gerçekleşen cinsel ilişkiler olarak tanımlanabilen fücur fiilleri insanoğlunun toplu halde yaşama geçişiyle birlikte yasaklanmış ve bu yasaklama çeşitli istisnalarıyla birlikte günümüze kadar devam etmiştir. Fücur tabusu evrensel bir nitelik taşımaktadır. Bütün kültürlerde ve zaman dilimlerinde varlığını korumuştur. Hukukumuzda da doğrudan olmasa bile dolaylı yollardan, getirilen çeşitli hükümlerle yasaklanmıştır. Ancak hukukumuzda bu akrabalar arasında rızaya dayalı olarak gerçekleşen cinsel ilişkiler her iki tarafın da reşit olması halinde cezalandırılmamakta ve bu durum doktrinde tartışılmaktadır. Hukuk düzenimizin çeşitli hukuk dallarında getirdiği hükümlerle sergilediği genel tavır bu fiillerin yasaklanması yönündedir. Ceza Hukukunda korunan bir hukuki değer olarak karşımıza çıkan Genel Ahlaka aykırı olan bu fiiller yalnızca Genel Ahlakı zedelemekle kalmayıp doğacak çocukların kişilik haklarına da zarar vermekte ve toplumsal yaşantıda tehlike yaratacak kadar ciddi sakıncalar doğurabilmektedir. Bu nedenle evlenmesi yasak derecede yakın akraba olan reşit kişilerin cinsel ilişkileri kanunumuza konulacak bir hükümle açıkça yasaklanmalıdır. Inceste acts can be defined as sexual relations between relatives that can't marry because of the laws. This act has been forbidden with the human's starting collected living and this prohibition goe son with some exceptions up to date. Inceste taboo has a universal attribute. It has been existed at all the eras and cultures. Not only directlty but also indirectly, it has been forbidden with some judgments in our law. But in our law, inceste acts are not punished if the two sides that are in the sexual relation, are adults. But this situation is argued academically. The general attitude of our law that are in various law divisions, intend to punish such kind of acts. These acts appears as a legal protected value in criminal law. These acts that are contrary to the rules of socially acceptable behaviour, not only damage the common ethics but also cause serious objections that can create dangerous situation for social living. So, the sexual relations between the relatives that can't marry because of the laws, must become forbidden with a judgment in our law.
Keywords: Anayasa ve idare hukuku; Ceza Hukuku; Hukuk