Taraxacum bellidiforme ve taraxacum revertens endemik türlerinin karyolojik yönden araştırılması - KIRAN, Yaşar; GEDİK, Osman; TÜRKOĞLU, İsmail (My University, 2014)
Taraxacum Wiggers. cinsine (Asteraceae) ait olan endemik iki türün (T. bellidiforme Van Soest., T. revertens G.Hagl. ) kromozom sayısı ve morfolojisi karyolojik teknikler kullanılarak araştırıldı. Bitki örnekleri 2013 yılında doğal habitatlarından toplandı. Çalışılan bu türlerde temel kromozom sayısı x= 8 dir. Türlerin kromozom sayıları; T. bellidiforme 2n=24, T. revertens 2n=24 ve 2n=32 olarak bulundu. Türlere ait kromozomların noktalı median (M), median (m), submedian (sm) sentromerli olduğu gözlendi. Bu türlerin bazı kromozomlarında satellit görüldü
Keywords: Kromozom sayısı, Karyotip, Mitoz, Taraxacum