İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersindeki kısa surelerin anlamlarının açıklanması - Alkan, Süleyman (My University, 2010)
Sure öğretimi, Dua öğretimi ÖZET İLKÖĞRETİM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİNDEKİ KISA SURELERİN ANLAMLARININ AÇIKLANMASI Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin özel amaçları arasında; ilköğretimin 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında bazı dua ve surelerin ezbere okunması ve anlamlarının da söylenmesi yer almaktadır. Bu çalışmada, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersindeki kısa surelerin ve duaların anlamlarının, öğrencilere daha etkili bir şekilde nasıl öğretileceğine ilişkin yöntem ve teknikler açıklanmıştır. Ayrıca bu yöntem ve tekniklerin surelere-dualara nasıl uygulanabileceğine ilişkin örnekler sunulmuştur. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretim ndaki bütün sure ve dualar belirtilen yöntem ve teknikler yardımıyla öğrencilerin anlayabileceği şekilde tek tek açıklanmıştır. Teaching of sura, teaching of prayer.

THE EXPLANATION OF THE MEANINGS OF THE SHORT SURAS IN RELIGIOUS CULTURE AND MORAL KNOWLEDGE LESSON IN PRIMARY EDUCATION One of the special aims of Religious Culture and Moral Knowledge Lesson is teaching of the recitation and the interpretation of some prayers and suras (in Qur’an) in 4th, 5th, 6th, 7th and 8th classes of primary education. In this study more effective methods and techniques on teaching of the short suras and prayers in Religious Culture and Moral Knowledge Lesson are explained. Furthermore the examples of how to apply these methods and techniques to suras-prayers are given. In addition, the all suras and prayers of syllabus of Religious Culture and Moral Knowledge are explained one by one with the help of mentioned methods and techniques.
Keywords: İslam Dini; Sureler_Tefsir; Tefsir