İnsan kaynakları yönetimi’nde iş doyumu’nun motivasyon üzerindeki etkileri ve uylulamadan bir örnek - Erkan, Ajda (My University, 2000)
Çalışmamızın birinci bölümünde genel olarak; İnsan Kaynakları Yönetimi'nde İş Doyumunun Motivasyon üzerindeki etkileri konusuyla ilgili temel kavramlar üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, İnsan Kaynakları Yönetini'nde İş Doyumu ve Motivasyon'un önemi üzerinde durulmuş ve de özellikle İş Doyumu ile Motivasyonu etkileyen başlıca faktörler açıklanmaya çalışılmıştır. Üçüncü bölümde, İnsan Kaynakları Yönetimi'nde İş Doyumu ile Motivasyon arasındaki ilişkiye değinilerek işgörenler üzerindeki olumlu etkileri açıklanmaya çalışılmıştır. Dördüncü bölümde ise, İnsan Kaynakları Yönetimi'nde İş Doyumu ile Motivasyon sağlanmasının işletme ve işgörenler üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durulmuştur. Çalışmamızın beşinci ve son bölümünde ise; konunun uygulamadaki durumunu irdelemek amacı ile tekstil sektöründe faaliyette bulunan bir işletmede anket ve görüşme yöntemlerinden yararlanılarak bir alan çalışması gerçekleştirilmiştir. In the first chapter we analyzed the effect of motivation in job satisfaction in human resource management. In the second chapter we explained the importance of job satisfaction and motivation. We especially explained the facts that affect the job satisfaction and motivation. In the third chapter we analyzed the relationship between job satisfaction and motivation in human resource management. We also analyzed the positive effects of job satisfaction and motivation for businesses and workers. In the fourth chapter we analyzed the negative effects of job satisfaction and motivation for businesses and workers. In the fifth and last chapter we developed a case study to see the condition of this subject in a practical area. We also developed a case study at the company, a textile industry. In developing these case studies we used the methods of case study with a strong emphasis on interviews.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi