Kanaat önderliği bağlamında imamlık rolü - Kaya, Halil Nurullah (My University, 2017)
KANAAT ÖNDERLİĞİ BAĞLAMINDA İMAMLIK ROLÜ Bu çalışmada kanaat önderliği bağlamında imamlık rolü üzerine teorik bir takım araştırmalar yapılmış ve İmam’ın kamuoyu üzerinde önderlik, liderlik statülerine yönelik alan araştırması yapılmıştır. Çalışmanın evreni, Türkiye’deki İmamlar, örneklemi ise İstanbul ili Anadolu ve Avrupa yakasındaki Şişli, Üsküdar, Sultanbeyli, Ataşehir ve Fatih ilçelerindeki 100 camideki 100 imamdan oluşmaktadır. Belirlenen cami ve imamlar rastgele tesadüfi örneklem yoluyla seçilmiştir. Araştırmacı tarafından geliştirilen görüşme/ anket formları doğrultusunda, belirlenen ilçelerdeki seçilen deneklere yüz yüze mülakat yöntemi araştırma uygulanmıştır. Çalışmanın sonucunda ulaşılan bulguların analizinden sonra Türkiye’deki İmamların liderlik, kanaat önderliği, mesleki yeterlilikleri ve mesleki bağlılıkları konusunda ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda, İmamların mevcut durumlarına yönelik, iletişim bakış açısıyla bir takım tespitler yapılmış ve bu tespitler doğrultusunda çözüm önerileri sunulmuştur. Kanaat Önderliği, Rol Model, İmamlık, İletişim

ROLE OF THE IMAM IN THE CONTEX OF THE OPINION LEADERSHIP In this study, opinion leadership made a number of theoretical research on the context of the role and leadership of Imam imam of the public, the research was carried out for leadership status. The content of the study, The imams are in turkey, and the sample is come from in the consists of a total of 100 mosque and 100 imam from Şişli, Üsküdar, Sultanbeyli, Ataşehir, Fatih of Anatolian and European sides of Istanbul. Interview / questionnaire forms which developed by the researcher was applied A face-to-face method to the imams of the randomly selected mosques in the determined districts.The analysis of the findings of the results of the study ;In the direction of the results of the Imams in Turkey regarding leadership, opinion leadership, professional qualifications and professional loyalty, a number of fixations regarding the current situation of the Imams have been made and a solution proposal has been presented in the light of these determinations. Leadshirp, Role Model, The Imam, Communication
Keywords: Din adamları; Dini yönler; İletişim; İmamlar (Cami görevlileri); İmamlık; İslam; Kanaat önderleri; Sosyal etki; Türkiye