Davranışsal İçgörü ve Halkla İlişkilerin_x000D_ Kesişim Noktası: Çocuk Gelin Sorununda_x000D_ Medyada Farkındalık ve_x000D_ Davranışsal Halkla İlişkiler - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Davranışsal içgörü, temel amacı bireylerin davranışlarını anlamaya ve bireylerihem kendileri hem de toplum için rasyonel tercihler yapmaya yöneltecek politikave programlar üretmek olan bir çalışma alanıdır. Davranışsal içgörü programlarıylapsikoloji, sosyoloji, ekonomi politika gibi çeşitli disiplinler bağlamında davranışsalyaklaşımlardan yararlanılmakta ve iletişim bilimlerinin desteği ile kamu politikalarıylailgili toplumsal bilinç oluşturulmasına katkı sağlanmaktadır. Çocuk gelin ve çocukevlilikleri sorunu ise sadece Türkiye’de yaşanan ve bireysel nitelikte çözüm bekleyenbir sorun değil, ekonomik, sosyal, psikolojik nedenleri ve sonuçları olan toplumsalve evrensel çok boyutlu bir sorundur. Sorunun çözümü ise ekonomik önlemler vehukuksal düzenlemelerin yanında konuyla ilgili farkındalık yaratılmasını, bireyselmücadele gücünün kazanılabilmesini, toplumsal bilincin oluşturulabilmesinigerektirmektedir. Bu çalışmada Türkiye’de çocuk gelin ve çocuk evlilikleri sorunumedyada temsili bağlamında incelenmiş ve sorunla mücadelede davranışsal içgörüprogramlarıyla desteklenen davranışsal Halkla İlişkiler programlarının kamupolitikaları içinde önemli bir aktör olduğu sonucuna varılmıştır

Behavioral insight is the study of understanding how people behave in practice and_x000D_ generating policy and programs to prompt individuals to make rational choices that_x000D_ will benefit themselves and the society as well. In the context of behavioral insight_x000D_ programme, disciplines like psychology, sociology, political economy are sought_x000D_ out to understand and generate consensus regarding public policy. The issue of_x000D_ the child bride is not only present in Turkey but one of a multidimensional global_x000D_ scale, which stems from and causes various economic, social and psychological_x000D_ reasons and outcomes. The solution to this pressing issue necessitates generating_x000D_ awareness about the issue and empowering girls to resist child marriage, as well as_x000D_ creating social consciousness about the causes and implications of child marriage._x000D_ This study investigates the issues of child brides and child marriage in the context of_x000D_ media coverage in Turkey and concludes that Behavioral Public Relations programs_x000D_ targeting the issues which are supported by behavioral insight to be important_x000D_ actors within public policy.
Intersection of Behavioral Insights and Public relations: Media Awaraness of The Child Bride Issue and Behavioral Public Relations