Yenilik ve rekabet avantajı yaratmada durum çalışması: Kütahya porselen - Bozat, Zeynep Ayfer (My University, 2005)
Günümüzde, rakiplerinin önüne geçebilmek, müşterileri ve piyasanın ihtiyaçlarını doğru şekilde saptayabilmek ve teknolojiyi takip edebilmek bütün örgütlerin hedefi haline gelmiştir. Dolayısıyla da, yenilik kavramı, örgütler için vazgeçilmez bir kavram haline gelmiştir.Bu çalışma ile yeniliğin rekabet avantajı elde edebilmek için kat ettiği yolu ve katkısını göstermeye çalışılmıştır. Bu çalışmayı sonuçlandırmamda görüşleri ve ilgisiyle katkıda bulunan değerli hocam Prof. Dr. Göksel Ataman'a ve hayatımın her döneminde olduğu gibi bu çalışmam sırasında da sınırsız sevgilerini ve desteklerini benden esirgemeyen değerli aileme çok teşekkür ederim. Çalışmanın tüm ilgililere yararlı olmasını dilerim. The aim of this study was to find out how efficient innovation is in gaining competitive advantage. Therefore, study is handled in three major titles: ·Why is innovation a force of competition? ·What does a firm needs to be innovative? ·How does innovation turn into competitive advantage? The meaning of innovation, general info about innovation, history of innovation, types of innovation, process of innovation, management of innovation, the relation between innovation and strategy and its turning into competitive advantage are analyzed under these three questions. To support the study, Kütahya Porselen is taken as a case study. A survey is applied to the randomly chosen workers and results are commentated by the help of SPSS.
Keywords: Rekabet