Ergen- aile çatışmaları ile annenin tutumları arasındaki ilişki ve ergenin problemleri - Kulaksızoğlu, Adnan (Eğitim Bilimleri Dergisi, 1989)
Bu araştırma, İstanbul ilinde okumakta olan lise son sınıf öğrencilerinin anne ve babalan ile olan çatışmaları ve annelerinin çocuk yetiştirme tutumları arasındaki ilişkileri ve ergenlerin genel problemlerini incelemek üzere yapılmıştır. Uygulama 1983-1984 öğretim yılında gerçekleştirilmiş, on ayrı liseden üç farklı sosyo-ekonomik seviyeye mensup 75 erkek ve 75 kız öğrenci ve onların anne ve babaları denek olarak seçilmiştir.