Coğrafya Öğretiminde Grupla Çalışma Metodunun Öğrenci Başarısına Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Bu çalışmada Grupla çalışma metodunun etkili bir öğrenme ortamı hazırlanmasında, öğrencilerin aktif bir şekilde derse katılmaları, araştırma yapmaları, tartışıp fikirlerini paylaşabilmeleri ve başarılarını arttırmadaki önemi üzerinde durulmuştur. Coğrafya dersleri, katı bir sınıf ortamında değil, öğrencilerin eğlenme ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde farklı öğretim ortamlarında düzenlenmelidir. Bu amaca yönelik ders ortamlarında, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri, isteyerek katılacakları çeşitli etkinliklere yer verilmelidir. Grup çalışmaları, tartışmalar, sunum gibi etkinlikler öğrencilerin derse katılımını ve başarısını arttıracaktır.

In this research, Group- work is considered to be the most effective educative method for helping the students and making them more active during the lesson. Doing researches, having face to face discussions and sharing ideas are the most important bases to be handled for a better success. Geography lesson must take place in a different class orientation, that students can enjoy themselves other than being depressed in a fully tough, bad-be haved classes. Students must learn how to express their feelings and ideas, by motivating them to use a variety of useful activities, such as “presentation”. In this, studentents participation can be achieved easily.
The Effect Of Students Success, Using The Method Of Group- Work In Geopgraphy Education
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları