Hofstede'nin Eril Dişil Boyutunun Kadınlar ve Erkekler Açısından Değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Özet: Bu çalışmanın amacı eril ve dişil özellikleri algılamada erkekler ve kadınlar arasında bir fark olup olmadığını araştırmaktır. Bu amaçla 15. Ulusal Yönetim ve Organizasyon Kongresinde araştırmacılar tarafından sunulan çalışmada ortaya çıkan eril ve dişil özellikler ile ilgili bütün ifadeler bir arada faktör analizine sokularak eril ve dişil ifadelerin nasıl faktörleştiği incelenmiş ve bu özelliklerin erkek ve kadınlara göre nasıl bir farklılık gösterdiği ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır. 1.basamak faktör analizi sonucu elde edilen 6 faktörün 2.basamak faktör analizi sonucunda temelde 2 ana faktör altında toplandığı ortaya çıkmıştır. Ancak verilerden "süreç odaklı" adlı faktör her iki boyut altında da yer aldığı, ayrıca güvenilirliği de düşürdüğü için kapsam dışı bırakılmış ve dişil boyut olan "duygusal" faktörü ise eril boyut altında yer almıştır. Ayrıca bir diğer önemli sonuç ise eril dişil özelliklerin algılanmasında erkekler ve kadınlar arasında anlamlı bir farkın ortaya çıkmasıdır.

Abstract: The purpose of the study is to analyze if there is any difference between males and females in perceiving the feminine and masculine dimensions of culture. The feminine and masculine dimensions developed at the scale presented on the 15th National Management and Organization Congress have been taken and factor analyzed all together to find out how they have been factorized and how they have been perceived by males and females. When all the items are put together into factor analysis, six factors obtained at the first step turned into two main factors at the second step factor analysis. However, "process oriented" factor has been factorized under the two factors at the same time therefore deleted from the analysis and the "emotional" factor has been factorized under the masculine factor. Another important finding is the difference between males and females in perceiving the masculine and feminine dimensions.
Perception of Feminine and Masculine Dimensions in Relation to Gender