Hate speech on the Turkish twitter-sphere - Haddadin, Lina Fahid Jamil (My University, 2021)
Yeni teknolojiler ve iletişim araçları, nefret söyleminin kendisini yeniden üretmesi için yeni bir yönelim sağladı. Twitter kullanıcıların fikirlerini, duygularını, inançlarını ve çeşitli ideolojilerini ifade etmeleri için tercih edilen bir platform haline geldi. Türk Twitter kullanıcılarının ürettiği ve Ermeni kimliğini hedef alan nefret söylemi, dil ve toplumsal pratikler arasındaki ilişkiyi ortaya koyan dilin yapısına dikkat yöneltmeyi gerektirmektedir. Bu bağlamda nefret söylemi aktörlerinin tweetleri, eleştirel söylem analizi (ESA) perspektifinden analiz edilecektir. Çalışma, olumsuz “öteki” sunumu ve olumlu “benlik” sunumunun görünmez ideolojik ikili ilişkisini ortaya çıkarmaktadır. Bu tür söylem amaçları çeşitlilik göstermekte ve Türk toplumunun bir parçası olan diğer etnik gruplar üzerinde sosyal hakimiyet ve meşruiyet sağlamak gibi bir bağlama dayanmaktadır.

New technologies and means of communication have provided hate speech discourse a new orientation to manifest itself. Twitter became a preferred platform for users to express their ideas, sentiments, beliefs and various ideologies. Hate speech discourse produced by Turkish Twitter users and targeting Armenian identity requires attention towards its linguistic structure, so that the relationship between language and social practices is revealed. To this purpose, tweets posted from hate speech actors will be analyzed in the perspective of critical discourse analysis (CDA). The analysis reveals the invisible ideological binaries of negative other- presentation and positive self -presentation. Such discourse aims vary and rely on the context, such as achieving social dominance and legitimacy over other ethnic groups that are part of the Turkish society.
Keywords: Critical Discourse Analysis; Eleştirel Söylem Analizi; Hate speech; Ideology; International relations; İdeoloji Hate speech; Nefret söylemi; Political science; Siyasal bilim; Social media; Sosyal medya; Turkey; Türkiye; Twitter; Uluslararası ilişkiler