Uluslararası baskı standartlarına uygunluk i̇çi̇n kontrol uygulaması - Ünal, Serhat (My University, 2023)
Bu çalışmada, ofset ve dijital baskı sistemlerinde yapılan baskıların, standartlara uygunluğunun denetlenmesi amaçlanmıştır. 72 hedef renkten oluşan MediaWedge 3.0 kontrol skalası kullanımı ve ölçümlendirilmesi ile uygulanan ve mevcut ticari yazılımlardaki zorlukları gidererek hazırlanmış, densite, nokta kazancı gibi verileri de içeren bir uygulamanın EXCEL yardımı ile oluşturulması ve son kullanıcının kullanımına sunulması hedeflenmektedir.

In this study, the prints made in offset and digital printing systems were examined according to the standards intended to check its suitability. It is aimed to create an application that includes data such as density and dot gain, which is implemented by using and measuring the MediaWedge 3.0 control scale consisting of 72 target colors and prepared by eliminating the difficulties in existing commercial software, with the help of EXCEL and to be made available to the end user.
Control application for compliance with international printing standards
Keywords: Basım endüstrisi; Baskı teknikleri; Certification; densite; density; dot gain; iso; Mediawedge 3.0; nokta kazancı Mediawedge 3.0; Printing industry; Printing techniques; sertifikasyon; standart