"Babam Cemil Meriç, fırtınalı deniz gibiydi" - Sevim, Seçkin (My University, 1997)
Ömrünü okumaya, düşünmeye ve düşündüklerini yazmaya adayan ama çoklarının ihtiyatla yaklaşma gereği duyduğu Cemil Meriç, sağ ve solun birbirine düştüğü bir dönemde farklı ideolojilere inanan bilgiye susamış gençleri hür tefekkürün uçsuz bucaksız ummanıyla tanıştırdı. Bu pırıltılı zekânın hayat çizgisinin en yakın şahidi olan kızı, öğrencisi, gözü, kulağı ve yazı arkadaşı Prof. Dr. Ümit Meriç Yazan'la Cemil Meriç'i konuştuk.