Din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarındaki Alevilik-Bektaşilik konularına ilişkin Alevi-Bektaşilerin değerlendirmeleri - Bayrak, Muhammet (My University, 2019)
1990 yılından itibaren Alevi-Bektaşiler inançlarını yaşamak ve anlatmak konusunda çeşitli talepleri olmuştur. Bunlardan biri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders kitaplarına Alevilik-Bektaşilik konularının dahil edilmesidir. Alevi-Bektaşilerin bu istekleri kısmen yerine getirildi. Bu durum memnuniyet verse de dahil edilen konuların miktarı ve içeriği Alevi-Bektaşileri tam memnun etmedi. Ardından Alevi-Bektaşilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarına hangi konuların konulması ve nasıl olması gerektiğine dair talepleri oldu. Bu çalışmamızda Alevi-Bektaşilerin bu taleplerinin neler olduğu tespit edilmiş ve değerlendirilmiştir.

Since 1990, the Alevi-Bektashis have had various demands about living and telling their beliefs. One of them is to include the subjects of Alevism and Bektashism into textbooks of Religious Culture and Ethics. These requests of Alevi-Bektashis were partially fulfilled. Although this situation gives satisfaction, the amount and content of the subjects included did not fully satisfy the Alevi-Bektashis. Then the Alevi-Bektashis demanded what subjects should be included in the textbooks of Religious Culture and Ethics and how they should be. In this study, these demands of Alevi-Bektashis were determined and evaluated.
Keywords: Alevilik-Bektaşilik; Din Eğitimi; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Alavism-Bektashism; History; Islam; Islamic sects; İslam; İslam mezhepleri; Religious Culture and Knowledge of Ethic; Religious Education; Tarih