İktisadi ve sosyal yönleriyle Kethüda Canfeda Hatun vakıflarıı - Karademir, Ayşenur (My University, 2017)
Bu tez çalışmasının konusu; Kethüda Canfeda Hatun’un hayatı, tesis ettiği vakıfları ve İstanbul Vakfı’nın XVII. yüzyıla ait muhasebe bilançolarının analizidir. Sultan III. Murad’ın harem kethüdası Canfeda Hatun resmi belgelerde bu unvanı kullandığı görülen ilk kadındır

In this thesis, both Ketkhuda Janfeda Khatun’s biography and her pious foundations were researched from the first hand sources
Keywords: Accounting Register; Canfeda Hatun’un İstanbul Vakfı; Ekonomik yönler; Janfeda Khatun İstanbul Waqfs; Kethüda Canfeda Hatun; Kethüda Canfeda Hatun vakıfları; Muhasebe Bilançosu Ketkhuda Janfeda Khatun; Osmanlı İmparatorluğu; Sosyal yönler; Tarih; Türkiye; Vakıf Kurumu; Vakıflar; Waqf Administration