Eskigediz’de (Kütahya) bazı coğrafi gözlemler - CEYLAN, MEHMET AKİF (My University, 2009)
Eskigediz (Kütahya) kasabasının güneydoğu kesiminde 2006 yılının Ağustos ayında yapılan arazi gözlem ve incelemeleri sonucu hazırlanan bu makalede, Eskigediz Boğazı’nın oluşumu, rölyefi, turistik doğal ve beşeri çekicilikleri ana hatlarıyla ele alınmıştır. Keza çalışmada Eskigediz kasabasının turizm potansiyelinin zenginliğine de işaret edilmiştir.

In this article, prepared as a result of the observation and studies at the southeastern part of the Eskigediz (Kütahya) borough, the formation of the Eskigediz brook, it’s relief, touristic natural and human attractivities has been discussed mainly. Besides, the richness of the tourism potential of the Eskigediz borough has been considered in the study also
Some geographical observations at Eskigediz (Kütahya)
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; Social Sciences and Humanities; Sosyal Bilimler (SOC); Social Sciences (SOC); Eskigediz; Gediz; Kütahya; Tourism; Gediz River; Turizm; Gediz Nehri