Büyük Selçuklu devletinde hanedan üyelerinin evlilikleri - Kaçın, Bülent (My University, 2004)
Ö Z E T Bu araştırmada Büyük Selçuklu Devletinin hanedan üyelerinin (sultan, onun erkek ve kız çocukları, amcaları, amca çocukları, kardeşleri ile kardeş çocukları ve dul eşleri) hanedan içi ve komşu hanedanlarla yaptıkları evlilikleri incelenmiştir. Tarihî kaynaklara yansıdığı kadarıyla bu evliliklerin nasıl geliştiği, safhaları ve özellikle siyasî gelişmeler göz önünde bulundurularak hangi amaçla yapıldığı ve bu amacın hangi oranda hedefine ulaştığı tespit ve tahlil edilmeye çalışılmıştır.

This work has been concerned with the marriage ceremony of the royal family in Great Seljuqs' Dynasty (Sultans, his sons and daughters, uncles, brothers and their sons and daughters beside his widows ). The marriages might had been within the the royal family or with the neighbors. We have been deeling in this matter with what the historical matirials has reflected. Marriage procedure, marriage political aspects, marriage aims and to what extend this aims had reached their gols, all these together has been examined and analyzed.
Keywords: Türkiye_Tarih_Selçuklu Devleti