Denizcilik sektörü ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin halka arzı - Tarhanlı, N. Atalay (My University, 2006)
DENİZCİLİK SEKTÖRÜ VE DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN BİR ŞİRKETİN HALKA ARZI Nuri Atalay TARHANLI ÖZET Denizcilik sektörü, indirgenmiş nakit akım, halka arz Denizcilik sektörü yurt içi ve ülkeler arası ticaretin en büyük payını oluşturmaktadır. Denizcilik sektörünün diğer sektörler kadar güçlü olduğu ve sermaye piyasalarında da çeşitli sektörlere mensup şirketler gibi ekonomiyi olumlu yönde etkileyerek fon yaratabileceği ortaya konulmuştur. Konu ile ilgili çeşitli kaynaklar incelenerek denizcilik sektörü ve Ro-Ro taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Marmara Ro-Ro ve Konteyner Taşımacılığı A.Ş.’nin finansal verileri analiz edilmiştir. Bu veriler doğrultusunda indirgenmiş nakit akım yöntemi kullanılarak bulunan hisse değeri ile halka arz edilmiştir. MARINE SECTOR AND THE PUBLIC OFFER OF A COMPANY THAT SERVICES IN MARINE SECTOR Nuri Atalay TARHANLI

Key words: Marine Sector, Reduced cash flow, public offer Marine sector has the biggest share of international and domestic commerce. It’s put forth for consideration that Marine Sector is as strong as other sectors and it influences the economy in a positive way by creating fund as other firms, which are belonging to various sectors, in capital market. Marine Sector and financial data’s of Marmara Ro-Ro ve Konteyner Taşımacılığı A.Ş. are analyzed by examining various sources. In accordance with these data’s company has gone public with share value which is counted by using reduced cash flow method.
Keywords: Denizcilik Sektörü; İndirgenmiş Nakit Akım; Şirketlerin Halka Açılması