Yazılımda kalite kontrol ve bir uygulama - Altun, Reşit (My University, 2010)
Yazılım, Kalite Kontrol ÖZET YAZILIMDA KALİTE KONTROL VE BİR UYGULAMA Bilgisayarlar günlük hayatımızın hemen her alanında doğrudan veya dolaylı olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Biz doğrudan bir bilgisayar kullanıcı olmasak da aldığımız hizmetler, kullandığımız ürünler bir bilgisayar sistemi desteğiyle bize sunulmaktadırlar. Öyle ki alınan ürün ve hizmetin kalitesi arka planda çalışan bir bilgisayar sisteminin kalitesi haline gelmiştir. Bilgisayar sistemlerinin çalışmasını sağlayan ve bu sistemleri dijital yığınlardan fonksiyonel cihazlar haline getiren yapılar bilgisayar yazılımlarıdır. Yazılımlar bilgisayar sistemlerinin kendilerine atfedilen görevi yerine getirmelerini sağlayan komutlar düzenidir. Yazılım ürünü soyut, karmaşık, uzmanlık gerektiren, seri üretim ile üretilemeyen, el yapımı ve bazı çevrelerce bir sanat eseri olarak değerlendirilen farklı bir üründür. Yazılım müşterinin kullanımına sunulduktan sonra bile değiştirilebilmekte, geliştirilebilmekte, baştan aşağı yeniden yapılandırılabilmektedir. Bu sebeple yazılım ürününe bakış açısı ve kalite yaklaşımları da farklılık göstermektedir. Bu çalışmada yazılım ürünün diğer geleneksel ürünlerden farklılığı gösterilmiş, yazılım ürünü tanıtılmış, kalite alanında uzman bilim adamlarının kalite çalışmalarına yer verilmiştir ve bir uygulama ile örneklenmiştir. Software, Quality Control

SOFTWARE QUALITY CONTROL AND AN APPLICATION Computers are often used in almost every area of our daily lives directly or indirectly. Although we are not direct computer user, products we bought or services we received are served us owing to computer systems support. The quality of the product or service has become the quality of a computer system running in the background. Computer Software is a product that run computers and make them functional devices from digital mass. Software is the order of commands which fulfill a mission of the computer systems. Software is a distinguished product that is abstract, complex, expertise required, not produced by mass production, manual labor and also called as an art work by some people. Software can be changed, improved, restructured even after release. For this reason, perspective and quality approach to software products also varies. In this study, the difference of software product from the other traditional products is indicated, software is introduced, studies of scientists who are expert on quality is included and a practice work is illustrated in the following pages.
Keywords: Kalite Kontrol; Yazılım