Hüseyin Ayvansarâyî'nin Eş'ârnâme-i Müstezâd adlı eseri (100b-150a) inceleme-metin - Büyük, Sonay (My University, 2009)
Bu çalışmada, Hüseyin Ayvansarâyî’nin İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi 5466 numarada kayıtlı Eş‘ârnâme-i Müstezâd adlı eserinin 100b-150a varakları arasında bulunan 138 müstezat ele alınmıştır. Söz konusu müstezatlar transkripsiyonlu metin haline getirilip nesirleri yapılmış ve bu metne dayanarak inceleme yapılmıştır.

138 Müstezats stated on the papers of 100b-150a in the work of Hüseyin Ayvansârâyî called Eş‘ârnâme-i Müstezâd registered to the Central Biblioteque of İstanbul Universty under the number 5466 is examined within teh scope of this study. The said müstezat is written as transcriptioned and prosed text.
Keywords: Eski Türk Edebiyatı; Türk Dili