Ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12. sınıf biyoloji dersi kitaplarının bilimsel okuryazarlık temalar açısından incelenmesi - Demirer, Aslı (My University, 2018)
ÖZETORTAÖĞRETİM 9, 10, 11 VE 12. SINIF BİYOLOJİ DERS KİTAPLARININ BİLİMSEL OKURYAZARLIK TEMALARI AÇISINDAN İNCELENMESİBu araştırmada, Ortaöğretim 9, 10, 11 ve 12. sınıf biyoloji ders kitapları bilimsel okuryazarlık temaları açısından incelenerek, bu temaların ders kitaplarında hangi oranda yer tuttuğunu belirlemek amaçlanmıştır. Nitel araştırma yaklaşımının benimsendiği bu çalışmada içerik analizi metodu kullanılmıştır.

ABSTRACTAim of this study was to find out if Turkish 9th, 10th, 11th and 12th grade biology textbooks provide a balance of scientific literacy themes. The study adopted a qualitative approach and content analysis was chosen as the research design.
Keywords: Bilimsel okuryazarlık; Biology; biology textbooks; Biyoloji; biyoloji ders kitapları; Content analysis; Ders kitapları; Education; Eğitim; Eğitim ve öğretim; İçerik analizi; içerik analizi Scientific literacy; Scientific literacy; Study and teaching; Textbooks; Turkey; Türkiye