Rauf Yekta Bey’in Ati, Yeni Mecmua, resimli kitap ve Şehbal adlı mecmualarda musiki ile ilgili makalelerinin incelenmesi - Öncel, Mehmet (My University, 2010)
Rauf Yektâ, Âtî, Yeni mecmûa, Resimli Kitap, Şehbâl ÖZET RAUF YEKTÂ BEY'İN ÂTİ, YENİ MECMÛA, RESİMLİ KİTAP VE ŞEHBÂL ADLI MECMÛALARDA MÛSİKÎ İLE İLGİLİ MAKALELERİNİN İNCELENMESİ Rauf Yektâ Bey'in Âti, Yeni mecmûa, Resimli kitap ve Şehbâl adlı mecmûalarda mûsikî ile ilgili makalelerinin incelenmesi adlı tezimiz giriş ve dört bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde faydalandığımız mecmûalar hakkında özlü bilgi verdikten sonra, Rauf Yektâ Bey'in hayatını detaylı olarak ele aldık. Birinci bölümde Ati Gazetesi, ikinci bölümde Resimli Kitap, üçüncü bölümde Yeni Mecmûa, dördüncü bölümde Şehbâl isimli dergideki Rauf Yektâ Bey'in makalelerinin Latin harflerine çevirisini yaptıktan sonra daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla özetlerini verdik. Sonuç bölümünde ise genelde tez özelde ise makaleler hakkında değerlendirmelerde bulunduktan sonra tezimizi nihayetlendirdik. Rauf Yektâ,Âtî, Yeni mecmûa, Resimli Kitap,Şehbal

ANALYZIS OF RAUF YEKTA BEY'S ARTICLES ABOUT MUSIC WHICH WERE PUBLISHED IN MAGAZINES ÂTİ (FUTURE), YENİ MECMÛA (NEW MAGAZINE), RESİMLİ KİTAP (PICTURE BOOK) AND ŞEHBAL My dissertation thesis which is named Analysis of the articles of Rauf Yektâ Bey which were published in Ati, Yeni Mecmûa, Resimli Kitap and ŞehbâF consists of one introduction and four chapters. In the introduction I gave brief information about the magazines mentioned above and I studied the biography of Rauf Yektâ Bey detailly. The articles published in Ati were Latinized in the first chapter, those published in Resimli Kitap in the second, those in Yeni Mecmûa in the third and those in Şehbâl in the fourth chapter. A summary of each article was added to make the topics more understandable. The paper was concluded with evaluations about the study generally and the articles specifically.
Keywords: Gazeteler; İslam Tarihi