Latin harflerinin temelindeki sembollerin incelenmesi - Zehtabi, Parandis (My University, 2022)
Latin alfabede sembol kavramının düşünsel anlamda bir sorun taşıdığı görülür. Sembolün insanlık tarihi içerisinde kavramı üzerindeki etkisi, sembolün varlıksal olarak etkisinde kalmış olduğu alışılmışın dışında özellikler kazanmasının nedeni olabilecek düşüncelerin ve görüşlerin bütünü felsefi, bilimsel, akademik, bir bakış açısına oturtulmaya çalışılarak incelenmiştir. Bu araştırma ile primitif toplumların düşün ve yaşam biçimlerinde sembol kavramının nasıl ele alındığı, imgesinin ve deneyiminin nasıl olduğu, birbirinden ayrı noktalarda nasıl anlamlandırıldığı, yazının ilk örnekleri ile sembol kavramının nasıllığı üzerine muhakeme yapılmıştır. Latin alfabenin bütün nitelikleri, görsellikle ve yazılı tarihiyle olan ilişkisi ve sembolün yanılsama ile olan ilişkisi araştırılmaktadır.

It is seen that the concept of a symbol in the Latin alphabet carries a problem in the intellectual sense. The influence of the symbol on the concept in human history has been studied by trying to put the totality of thoughts and opinions that may be the reason why the symbol has acquired unorthodox properties that it has been influenced by existentially into a philosophical, scientific, academic point of view. With this research, reasoning was made on how the concept of symbols is considered in the thinking and lifestyle of primitive societies, how its image and experience are, how it is understood at separate points from each other, how the concept of symbols is with the first examples of writing. All the qualities of the Latin alphabet, its relationship with the visual and its written history, as well as the relationship of the symbol with the illusion are being investigated
Keywords: Fine arts education; Grafik sanatlar; Graphic arts; Güzel sanatlar eğitimi; History of Writing; Image; İmge Latin Alphabet; Latin Alfabe; Primitif Toplumlar; Primitive Societies; Sembol Kavramı; The Concept of Symbols; Yazı Tarihi