Din eğitimi açısından Kehf Suresi - Akkuş, Recep (My University, 2012)
DİN EĞİTİMİ AÇISINDAN KEHF SURESİ Son yıllarda dünyada meydana gelen sosyal değişmeler bütün kurumları ve olayları etkilediği gibi eğitim olayını da etkilemiştir. Teknik olarak bakıldığında eğitim tek yönlü bir faaliyet değildir. Eğitimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için çeşitli teknik ve yöntemlerin kullanılması gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim’de de yüce Allah yaratmış olduğu mahlûkatı eğitmek için en güzel metotları kullanmıştır. Bunlardan bir tanesi de Peygamberimizin de sıklıkla kullandığı kıssa, hikâyeleme yoluyla anlatma metodudur. Biz de bu çalışmamızda Kehf Suresi’ni ele aldık ve içindeki Ashab-ı Kehf, iki bahçe sahibi, Hızır-Musa kıssalarını inceleyerek din eğitimi açısından değerlendirmeye çalıştık. kıssa, eğitim metotları.

AL-KAHF IN TERMS OF RELIGIOUS EDUCATION The social changes that occurred in the world in recent years affected not only corporations and events, but also education. From a technical point of view, education is not a unidirectional activity. For sound education, various techniques and methods are necessary. In Kuran Kerim, Allah almighty used the best methods to teach its creatures. One of them is to tell using tales and stories, which method was frequently used by our Prophet. In this study, we dealt with the Surah al-Kahf, and by examining Ashab al Kahf, two garden owners, Khizar-Moses tales tried to evaluate them in terms of religious education. religion, education, tale, educational methods
Keywords: Din Eğitimi; Sureler