İllerin bazı sosyo-ekonomik kriterler altında gelişmişlik sınıflaması - Urfalıoğlu, Fatma; Seyfullahoğulları, Ayhan (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2004)
Bu çalışmanın temel amacı Türkiye ölçeğinde illerin ilçe ve köy bazında nüfus büyüme oranları-illerin ilçe köy bazında eğitim durumları-il bazında GSYİH payları gibi bazı sosyo-ekonomik kriterler altında gelişmişlik sınıflamasının sunulmasıdır.